چرا اخذ الکترونیکی عوارض در همه آزادراه‌ها محقق نشد؟

تهران- ایرنا- مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌های کشور با اشاره به تاثیر توقف افزایش عوارض آزادراهی روی الکترونیکی شدن همه آزادراه‌های کشور گفت: نرخ جدید عوارض آزادراهی با میانگین افزایش ۲۷ درصدی در حال نهایی شدن است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، طبق قانون بودجه امسال، وزارت راه و شهرسازی مکلف بود از طریق مشارکت سرمایه‌گذاران بخش غیردولتی، اخذ عوارض در تمام آزادراه‌ها را تا پایان خردادماه امسال به صورت الکترونیکی اجرایی می‌کرد؛ با این حال از بین ۲۸ آزادراه در حال بهره‌برداری فقط ۱۲ آزادراه مجهز به زیرساخت دریافت الکترونیکی عوارض آزادراهی است و این طرح طبق برنامه پیش نرفت.

در همین راستا «عباس بیات سرمدی» مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌های کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، گفت: الکترونیکی شدن تمام شبکه آزادراهی کشور فقط به تصمیم وزارت راه و شهرسازی برنمی‌گردد و زیرساخت‌هایی برای اجرا از جمله همکاری بیمه، پلیس و موافقت شرکت‌های آزادراهی را نیازمند است.

مقالات دیگر:ایمپلنت کره ای

سایه توقف افزایش عوارض روی الکترونیکی شدن همه آزادراه‌ها

وی گفت: اکنون فقط وزارت راه و شهرسازی تصمیم قطعی گرفته و پای کار است و از سمت شرکت‌های آزادراهی برای اجرای طرح استقبال نشده است؛ یک دلیل آن هم توقف در ابلاغِ نرخ جدید عوارض بود.

مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌های کشور توضیح داد: دولت به دلیل نگرانی از موضوعات اجتماعی بعد از ابلاغ جدید نرخ عوارض در بهار امسال، جلوی اجرای این بخشنامه را گرفت. همین موضوع روی اجرای طرح الکترونیکی کردن آزادراه‌ها سایه انداخت و تاخیر در اجرای طرح را سبب شد.

بیات سرمدی ادامه داد: با این حال شیوه‌نامه‌ای بین تمام ذی‌نفعان اعم از وزارت راه، پلیس، بیمه و شرکت‌های آزادراهی تهیه و موافقت بیمه با امضای رییس سازمان بیمه مرکزی اخذ شده است، چرا که مطابق قانون شرکت‌های بیمه‌گر و پلیس ملزم به حمایت زیرساختی از اجرای طرح الکترونیکی شدن اخذ عوارض آزادراهی هستند.

مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌های کشور افزود: پلیس هم پای کار است؛ اما باید توسط آقای اشتری این شیوه‌نامه امضا و ابلاغ شود در این صورت بخشی از کار پیش می‌رود و فقط ابلاغ نرخ جدید عوارض برای راضی کردن شرکت‌های آزادراهی می‌ماند.

نرخ جدید عوارض آزادراهی در حال نهایی شدن است

وی درباره آخرین تصمیم‌گیری برای نرخ‌گذاری جدید عوارض آزادراهی گفت: تعیین نرخ نیز با پیگیری از سمت آقای مخبر معاون اول رییس جمهوری در ستاد تنظیم بازار در حال نهایی شدن است. در صورت نهایی شدن به شرکت‌های آزادراهی کشور ابلاغ می‌کنیم. مطالبه ابلاغ نرخ عوارض حق شرکت‌های آزادراهی است. توقف در اجرا نیز از سمت وزارت راه نبوده است و قرار است نرخ‌گذاری جدید از چند فیلتر سازمانی از جمله سازمان حمایت از مصرف‌کننده رد و تایید شود.

مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌های کشور گفت: در صورت ابلاغ نرخ جدید عوارض، دلخوری و عدم همکاری شرکت‌های آزادراهی هم تمام خواهد شد و برنامه اجرای الکترونیکی عوارض آزادراهی تا پایان سال انجام خواهد شد. اکنون ۲۸ آزادراه در حال بهره‌برداری داریم که فقط ۱۲ مورد آن الکترونیکی است.

 

متوسط افزایش عوارض آزادراهی ۲۷ درصد تعیین شد

مدیرکل بهره‌برداری آزادراه‌های کشور درباره میزان افزایش جدید عوارض آزادراهی، گفت: در بخشنامه قبلی که اجرای آن متوقف شد متوسط افزایش عوارض ۲۸ درصد بود البته در جاهایی صد درصد و در برخی جاها افزایش قیمت اعمال نشده بود.

وی گفت: در نرخ‌گذاری جدید متوسط افزایش قیمت ۲۷ درصد است؛ اما انحراف درصدی وجود ندارد و تقریباً هر آزادراهی به همین نسب و در همین حدود افزایش قیمت دارد.

به گفته سرمدی بخش بزرگی از اجرای قانون الکترونیکی شدن به شرکت‌های آزادراهی که عامل و بهره‌بردار اصلی هستند بازمی‌گردد که باید نسبت به داشتن حامی برای اجرای طرح اطمینان کنند و اگر شرکت بیمه و پلیس در مرحله هماهنگی بین دستگاهی نمانده بودند، بهره‌بردار آزادراهی که بخش خصوصی و نیمه‌دولتی است تاکنون قانع شده بود و پای کار آمده بود.

مقالات دیگر:شیشه بری جنت آباد

نیروهای سپاه و بسیج در حوادث اخیر بدون سلاح در میدان بودند

خبرفوری:سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: سپاه پاسداران و نیروهای بسیج بدون سلاح در میدان حضور پیدا کردند و طبق دستورالعملی که داشتند برای حفاظت از مراکز حساس بدون سلاح کار دفاع را انجام دادند.

ابوالفضل عمویی در توضیح نشست روز یکشنبه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به خبرنگاران گفت: جلسه امروز با موضوع بررسی جزییات و ابعاد و تحولات امنیتی و ناآرامی‌های کشور با حضور سردار عباس نیلفروشان معاون عملیات سپاه پاسداران برگزار شد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم افزود: پرونده خانم مهسا امینی به شکل تخصصی در کمیسیون امور داخلی کشور در حال بررسی و گزارش آن در حال تهیه است. در حوزه میدانی نیز تمرکز اصلی با هدایت فرماندهی نیروی انتظامی کشور بوده و سپاه در چارچوب وظایف ذاتی، ابعاد امنیتی موضوع را بررسی کرده است.

عمویی با اشاره به گزارشی که سردار نیلفروشان در کمیسیون ارائه داد، اظهار داشت: بر اساس این گزارش و ارزیابی امنیتی انجام گرفته، دشمنان فارغ از موضوع مهسا امینی، مترصد فرصتی برای به انحراف کشیدن مطالبات و ایجاد یک فضای ناامن در کشور بودند و برنامه‌ریزی‌هایی از قبل صورت گرفته است.

مقالات بیشتر:ایمپلنت دندان فوری

متاسفانه جریان نفاق و گروهک‌های تجزیه طلب که وابستگی آنان به دشمنان ایران مسجل است با برنامه ریزی از قبل اقداماتی را صورت دادند و سعی کردند سوالات و ابهامات مردم را به انحراف بکشانند و با حضور خیابانی خود شرایط را به سمت ناامنی سوق دهند.

وی تصریح کرد: مردم هوشیار و بصیر تحت تاثیر این فضاسازی قرار نگرفتند و القای یک فضای روانی ناامن موفق نبوده و شاهد افول اغتشاشات هستیم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه تاکید کرد: سپاه پاسداران و نیروهای بسیج بدون سلاح در میدان حضور پیدا کردند و طبق دستورالعملی که داشتند برای حفاظت از مراکز حساس بدون تجهزات مسلحانه، کار دفاع را انجام دادند.

گروه‌هایی که از قبل برنامه‌ریزی داشتند، با سلاح سرد و سلاح‌های غیر سازمانی به نیروهای مدافع امنیت در کشور حمله کردند و تعدادی از نیروهای امنیتی کشور صدمه دیدند و مجروح شدند و تحت درمان هستند.

عمویی خاطرنشان کرد: یکی از واکنش‌های سپاه این بوده که به مقر برنامه‌ریزی فکری جریانات جدایی طلب در اقلیم شمال عراق حملات موثری را داشته است، اطلاعات کشورمان نشان می‌دهد. این افراد در حال برنامه‌ریزی برای نفوذ و خرابکاری در کشور بودند و اقدام صورت گرفته به موقع بوده و ضربات اساسی به این گروه‌های تجزیه طلب و برانداز زده است.

مقالات دیگر:وکیل غرب تهران