بیمه ها در حوزه پیشگیری بیش از گذشته سرمایه گذاری کنند

استاد دانشکده دندان پزشکی دانشگاه شهید بهشتی گفت: بیمه ها در حوزه پیشگیری بیش از گذشته سرمایه گذاری کنند.

 محمد حسین خوشنویسان در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به اینکه طبق مبانی پایه، همه بیمه های سلامت درمان محور هستند گفت: به عبارتی حمایت بیشتر در درمان بیماری در حوزه سرپایی و بستری است؛ اما مساله مهم و مغفول مانده عدم توجه به بحث پیشگیری از بروز بیماری ها است.

استاد دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: بدون شک افزایش تخصیص اعتبارات در مسیر پیشگیری در واقع سرمایه گذاری برای کاهش شیوع بیماریهاست که در دراز مدت موجب صرفه جویی در پرداخت هزینه های درمانی سازمان، ارتقاء کمی و کیفی سلامت جامعه و ارتقاء خدمات حوزه سلامت خواهدشد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه در طول سال های گذشته و با پیگیری سازمان های بیمه گر بسته پیشگیری از بیماری های دهان و دندان به تصویب رسید، اما متاسفانه در مرحله اجرا به دلیل تعرفه های پایین خدمات و افزایش هزینه مواد و لوازم و تجهیزات دندانپزشکی امکان عقد قرارداد و پوشش خدمات مصوب به گروه هدف عملی نشد.

مقالات بیشتر:ایمپلنت اویدنس

 خوشنویسان با تاکید براینکه تعداد بسیاری از کودکان از همان سنین پایین دچار پوسیدگی های وسیع دندان هستند، اضافه کرد: طبق آمار پیمایش کشوری سال 91، نزدیک به 90 درصد کودکان در سنین 5 تا 6 سال دارای 5 دندان پوسیده می باشند و فقط 12% کودکان در این گروه سنی فاقد پوسیدگی دندانی هستند. لذا باید  تدابیر ویژه ای برای کاهش این مشکلات اتخاذ کرد، البته سازمان های بیمه گر تاکنون اقداماتی را انجام دادند که امیدواریم با گسترش بسته خدمات به کلیه افراد زیر 18 سال دسترسی بیشتری برای این گروه آسیب پذیر فراهم گردد.

استاد دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: طبق گزارشات سازمان بهداشت جهانی ارایه خدمات سلامت به همه مردم ( health for all ) تا سال 2030 به عنوان یک اولویت بین المللی تعیین شده به نحوی که مردم برای پرداخت هزینه خدمات نباید مشکلی داشته باشند.

 خوشنویسان گفت: اگر در جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان و پیشگیری از بیماری های دهان و دندان اقدامی صورت نگیرد، نمی توان امیدوار به  ارتقاء سلامت دهان در کشور بود.

مقالات دیگر:تشریفات ترحیم جردن

تحریم‌های دارویی جان‌ ۶۶۱ بیمار مبتلا به تالاسمی را گرفت

دبیر انجمن حمایت از بیماران تالاسمی ایران گفت: از اردیبهشت ۹۷ و پس از بازگشت تحریم‌ها ۶۶۱ بیمار مبتلا به تالاسمی به دلیل قطع دسترسی به داروهای وارداتی و مواد اولیه با کیفیت جان خود را از دست داده و بیش از ۱۰ هزار بیمار آسیب جدی دیده‌اند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، یونس عرب به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی تالاسمی و بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج با بیان اینکه تالاسمی یک بیماری ارثی و ژنتیکی است و ممکن است از پدری و مادری که هر ۲ ناقل تالاسمی مینور هستند، به فرزندشان منتقل شود گفت: از پدری و مادری که هر ۲ ناقل تالاسمی مینور هستند به احتمال ۲۵ درصد فرزند سالم، ۵۰ درصد فرزند دچار تالاسمی مینور و ۲۵ درصد فرزندی که دچار تالاسمی ماژور است متولد می‌شود.

مقالات بیشتر:هزینه ایمپلنت 1402

بحران کمبود دارو در ماه‌های خرداد و تیر

وی به زوج‌هایی که دچار تالاسمی مینور هستند توصیه کرد که در خصوص بارداری و فرزند آوری تحت نظر مداوم خانه‌های بهداشت و مراکز بهداشتی باشند و حتما در دوران بارداری آزمایش‌های غربالگری PND۱ و PND۲ را انجام دهند تا از سلامت جنینشان مطمئن شوند.

وی ضمن اشاره به اینکه تعداد بیماران مبتلا به تالاسمی در کشور ۲۳ هزار نفر است، ادامه داد: داروهای این بیماری ۲ نوع تزریقی و خوراکی است که به ۲ دسته وارداتی و تولید داخل تقسیم می‌شود؛ از اردیبهشت سال ۹۷ که بازگشت تحریم‌ها را داشتیم، به دلیل قطع دسترسی مبتلایان به تالاسمی به داروهای وارداتی و مواد اولیه با کیفیت تعداد زیادی از این بیماران جان خود را از دست دادند که این آمار در حال حاضر به ۶۶۱ بیمار رسیده است و طی این مدت بیش از ۱۰ هزار بیمار تالاسمی آسیب جدی دیده‌اند.

دبیر انجمن حمایت از بیماران تالاسمی ایران با بیان اینکه از طرفی دیگر این بیماران با مشکلات بسیاری در زمینه پوشش بیمه‌ای در سازمان‌های بیمه‌گر و کارشناسی‌های نادرست در بدنه معاونت درمان و سازمان غذا و دارو مواجه هستند که مشکلات این بیماران را ۲ چندان کرده است، افزود: شیوع کرونا برای کل کشور اتفاقی دردناک بود، اما این اتفاق برای بیماران تالاسمی بیش از سایر افراد دردناک بود چرا که ما هم باید با کووید و هم با تالاسمی ماژور می‌جنگیدیم و هم اینکه میزان تحریم‌ها افزایش یافت و دارویی برای مصرف نداشتیم، در آن دوران بیشترین آسیب را مبتلایان به تالاسمی دیدند این آسیب به این سبب بود که تمام دستگاه‌های اجرایی از جمله وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو روی کرونا متمرکز شده بودند و بیماران خاص و بیماران تالاسمی کم‌تر مورد توجه قرار گرفتند.

عرب با اشاره به اینکه در حال حاضر با کمبود دارو مواجه هستیم، اظهار کرد: شاهد قصور سازمان بیمه سلامت در خصوص پوشش بسته خدمتی بیماران تالاسمی، برخی داروهای این بیماری و ملزوماتی که برای تزریق دارو لازم است هستیم و این موارد موجب بدتر شدن وضعیت بیماران شده است.

دبیر انجمن حمایت از بیماران تالاسمی ایران در رابطه با وضعیت کنترل این بیماری در کشور ضمن بیان اینکه ایران در بین کشورهای منطقه در زمینه کنترل تولد بیمار تالاسمی یکی از کشورهای پیشتاز است، گفت: در سال ۱۳۷۶ متوسط تولد بیمار مبتلا به تالاسمی در کشور یک‌هزار و ۲۰۰ نفر بود اما در حال حاضر با توجه به اقدامات مناسبی که در این خصوص توسط وزارت بهداشت و انجمن تالاسمی صورت گرفت این آمار به تولد سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ فرد مبتلا به تالاسمی رسیده‌ است.

 

وی ادامه داد: ازدواج‌های ثبت نشده فامیلی در بخش‌هایی از جنوب سیستان‌وبلوچستان، کرمان و هرمزگان و همچنین بخشی از خوزستان موجب شده تا همچنان نتوانیم تولد بیمار مبتلا به تالاسمی را در کشور را به طور کامل مهار کنیم اما امیدواریم با برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته در کنترل این بیماری موفق شویم و دیگر شاهد تولد بیمار مبتلا به تالاسمی نباشیم.

مقالات دیگر:وکیل قتل تهران

با خواص شگفت‌انگیز چای میخک آشنا شوید

گروه سلامت: طیف وسیعی از مردم به خوبی با خود گیاه میخک و فواید متعدد آن آشنا هستند، اما آیا می‌توان این مزایا را به چای میخک نیز نسبت داد؟ چای میخک به واسطه فواید بسیار خود برای سلامت انسان که قدمت آن به دوران باستان باز می‌گردد، کاملا شناخته شده است. چای میخک که تحت عنوان چای Laung یا Lavang نیز معروف است، به طور خاص بر پایه ادویه میخک است.

مقالات بیشتر:قیمت ایمپلنت دندان

معمولا در سراسر منطقه آسیا از این ترکیب برای اهداف آشپزی و پزشکی استفاده می‌شود. گفتنی است که تمامی نکات سلامتی مرتبط با چای میخک از طریق مقالات منتشر شده توسط روزنامه تایمز هند قابل دسترسی است و، اما از مزایای منحصر به فرد مصرف منظم چای میخک تا طرز تهیه این نوشیدنی جادویی:

سرشار از مواد مغذی مهم مانند منگنز و ویتامین K

چای میخک منبعی غنی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی است که برخی از مواد مغذی مهم مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند. به طور متوسط، ۲ گرم (۲ قاشق چایخوری) میخک می‌تواند ۶ کالری، ۱ گرم کربوهیدرات، ۱ گرم فیبر، ۵۵ درصد از میانگین مقدار مورد نیاز روزانه منگنز و ۲ درصد از میانگین مقدار مورد نیاز روزانه ویتامین K را برای ما فراهم کند.

غنی از انواع آنتی اکسیدان‌ها

چای میخک سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است. آنتی اکسیدان‌ها استرس اکسیداتیو که باعث بیماری‌های مزمن مختلف می‌شود را کاهش می‌دهند. آن‌ها این کار را از طریق مبارزه با رادیکال‌های آزاد در سلول‌های بدن و در نتیجه کاهش و جلوگیری از آسیب‌های ناشی از اکسیداسیون انجام می‌دهند.این عملکرد می‌تواند سلامت کلی بدن ما را بهبود ببخشد و خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی و انواع خاصی از سرطان‌ها را کاهش دهد.

کمک به مقابله با سرطان

چای میخک حاوی ترکیبات خاصی است که می‌توانند سلول‌ها را از سرطان محافظت کنند و به بیان دیگر دارای خواص ضد سرطانی باشند.آن‌ها این کار را با کمک به توقف رشد تومور‌ها و با تسریع چرخه مرگ سلولی در سلول‌های سرطانی انجام می‌دهند. اعتقاد بر این است که این خاصیت ضد سرطانی از ترکیب اوژنول موجود در میخک منشا می‌گیرد.

تنظیم قند خون

انسولین هورمونی است که با انتقال قند از خون به داخل سلول ها، سطح قند خون را در محدوده طبیعی حفظ می‌کند؛ بنابراین عملکرد صحیح انسولین برای تنظیم مناسب سطح قند خون ضروری است که نوشیدن چای میخک می‌تواند به طور موثر به این مسیر یاری برساند.چای میخک این عمل را با افزایش طبیعی تولید انسولین و بهبود عملکرد سلول‌هایی که انسولین ترشح می‌کنند، انجام می‌دهد.

کاهش التهاب در بدن

میخک حاوی ترکیبات متعددی است که در کنار یکدیگر خواص ضد التهابی مفیدی را به نمایش می‌گذارند. مشخص شده که اوژنول ترکیبی کلیدی در این جهت به شمار می‌رود.خواص ضد التهابی به ما کمک می‌کنند تا از بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات سلامتی جلوگیری کنیم. به ویژه از نظر کاهش خطر بیماری‌هایی مانند آرتریت و علائم مرتبط با آن.

 

کمک به کاهش وزن از طریق بهبود هضم

این روز‌ها چای میخک به دلیل نقش تعیین کننده خود در بهبود سیستم گوارش بسیار محبوب شده است، به خصوص زمانی که قبل از وعده غذایی مصرف شود.تسهیل هضم با چای میخک به کمک تحریک تولید بزاق و بهبود جریان خون انجام می‌شود. این بهبود در روند هضم می‌تواند تاثیرات مثبت بر کاهش وزن داشته باشد.در حقیقت، بسیاری از ادویه‌ها به سرعت بخشیدن به متابولیسم کلی بدن و کمک به هضم غذا مشهور هستند. چای میخک نیز روشی آسان به منظور مصرف ادویه و دست یابی به سرعت متابولیسم بالاتر است.

بهبود سلامت پوست

میخک دارای خواص ضد عفونی کننده است و ترکیبات ضد عفونی کننده آن می‌توانند میکروارگانیسم‌ها را از بین ببرند. این عملکرد می‌تواند تاثیر مهمی در درمان مشکلات رایج پوستی و حذف سموم از بدن داشته باشد. یکی دیگر از انواع مشابه این نوشیدنی‌ها برای دفع سموم، چای لیمو است.از آنجایی که چای میخک به کاهش استرس اکسیداتیو نیز کمک می‌کند، می‌تواند شکل گیری چین و چروک و لکه‌های پیری را کاهش دهد. اصلاح عدم تعامل pH پوست و کمک به درمان آکنه از جمله دیگر خواص ارزشمند چای میخک هستند.

ارتقا سلامت استخوان هم از نظر تراکم و هم استحکام

برخی از ترکیبات موجود در چای میخک می‌توانند توده استخوانی، تراکم استخوان و استحکام آن را افزایش دهند. این موضوع خود به کاهش خطر شکستگی یاری می‌رساند.از آنجایی که چای میخک می‌تواند بخش مهمی از نیاز روزانه به منگنز (یک ماده معدنی فوق العاده مهم برای تشکیل و استحکام استخوان) را تامین کند، به منظور حفظ و ارتقای سلامت کلی استخوان‌ها بسیار مناسب است.

کمک به رفع احتقان سینه و سینوس

به عنوان یک چای گیاهی، چای میخک ممکن است به کاهش احتقان در قفسه سینه و تسکین سینوس‌های مسدود شده کمک کند. ترکیب اوژنول در میخک مسئول اصلی رفع احتقان و تسکین سینوس‌ها محسوب می‌شود.علاوه بر این، ویتامین E و ویتامین K موجود در چای میخک می‌توانند به مبارزه با عفونت‌های باکتریایی کمک کنند و حتی برای درمان تب‌های خفیف استفاده شوند.

تسکین درد دندان و لثه

چای میخک حاوی ترکیبات ضد التهابی است. هنگامی که در دهان چرخانده شود، به تسکین درد خفیف دندان و لثه‌های متورم یا ملتهب کمک خواهد کرد. این ترکیب به عنوان یک دمنوش گیاهی می‌تواند با از بین بردن باکتری‌ها از اطراف دندان‌ها و لثه ها، به تسکین درد و محافظت در برابر مشکلات دندانی یاری برساند.

روش تهیه چای میخک

هرچند انواع برند‌های کارخانه‌ای اقدام به تولید چای میخک و دمنوش‌های مشابه می‌کنند، بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند آن را به صورت تازه تهیه کنند:

- یک قاشق غذاخوری یا کمتر از گیاه میخک را آسیاب کنید

- یک فنجان آب به ظرف اضافه کنید

- میخک آسیاب شده را به آب اضافه کنید

- اجازه دهید آب جوش بیاید و در ادامه مقداری خنک شود

- در مرحله بعد مخلوط مورد نظر را صاف کرده و چای خود را نوش جان کنید

در صورت تمایل می‌توانید شکر یا شیرین کننده اضافه کنید، اما توصیه می‌شود از مصرف این دسته از ترکیبات مضر پرهیز شود. همچنین بهتر است چای میخک را به ۱ تا ۲ فنجان در روز محدود کنید، زیرا مصرف بیش از حد آن می‌تواند به سلامت شما آسیب برساند و سبب مشکلات گوارشی، درد عضلانی و خستگی شود.

مقالات دیگر:بهترین وکیل ملکی در تهران